Aktiv ferie i Slovakiet for hele familien

Slovakiet byder på alt lige fra vandring, bjergklatring, cykling og utroligt mange andre fede oplevelser for den aktive familie

Vandring

Cykling

Bjergklatring

River rafting

I Slovakiet kan du få en aktiv ferie i et af verdens smukkeste naturområder med et væld af muligheder for hele familien

 

Hvad enten du er eventyrer eller sportsentusiast, som ønsker at udnytte nogle af Slovakiets mange muligheder for en aktiv ferie, f.eks. trekking, vandring, bjergbestigning, skiløb, rafting, landevejs cykling, Downhill cykling, TBM cykling, paragliding, golf og sejlads, eller du allerhelst bare vil slappe af, er Slovakiet det perfekte rejsemål.

Der er mere end 14.000 km markerede vandrestier og 10.000 km markerede cykelstier

Læs om lejligheden

Se galleri

Der er mere end 14.000 km markerede vandrestier og 10.000 km markerede cykelstier

Der er også mange muligheder for at besøge borge, slotte og drypstenshuler eller måske bare tage familien med på en hyggelig tømmerflåde sejllads med guider klædt i nationaldragter på en af de store floder omgivet af bjerge.

Bjerge og drypstenshuler

De mange bjerge i Slovakiet er omgivet af enorme skovarealer og smukke gletschersøer giver et indtryk af en uberørt natur, som bare venter på at blive indtaget. I form af vandreture, jagt, golf, cykel- og mountainbiketure, paragliding, ridning, Zip-line gliding, bungee-jump og selvfølgelig alpint- eller langrend skiløb om vinteren. Man kan også vælge at besøge diverse drypstenshuler og grotter, der findes 5000 huler i alt i landet, mange af dem er åben for offentligheden. To af dem er helt unikke isgrotter, som der kun findes få tilgængelige af i verden.

Besøg Slovakiets højeste bjergkæde, som også er verdens mindste høje bjergkæde – High Tatras, hvis 25 toppe når en højde på over 2.500 m Bjergkæden grænser op til Polen og er fyldt med gode vandrestier til både den let øvede vandre og meget erfarende vandre. Høje og lave Tatra bjergene kaldes tit og ofte for ”Det lille Schweiz”

I kan også besøge ”Det Slovakiske Paradis” (Slovensky Raj) som byder på livlige skove, brede enge og plateauer, kløfter og op til 350 underjordiske huler og mange smukke vandfald. Det er en perle blandt de slovakiske Nationalparker. Der er 300 km markerede stier, der strækker sig gennem dette fortryllende paradis. Selvom det måske ikke ser ud som om de fleste vandrestier er så udfordrende og højden ikke er særlig høj, så kan gåturen føles stadig som et eventyr. Man skal krydse kløfter, det er som en forhindringsbane fuld af træbroer eller metalstiger, broer, der er tov og kæder til at holde fat i for at komme sikkert over på den anden side. Hvis du vil vide mere om de slovakiske somre og høre mere om alverdens spændende ting at se, så læs om sommerferie her.

 

 

Kultural sightseeing, vandsport eller blot bade i de mange slovakiske naturreservoirer

I kan også vælge at besøge en af de mange borge eller slotte, der er i landet, prøv f.eks. Spissky Hrad . Denne fantastiske 900 år gamle borgruin er et af Europas største. Det er smukt placeret på landet. Slottet er opført på UNESCOs kulturarvsliste.

Selv om 40 % af Slovakiet er dækket af skov, så er der også rig mulighed for at komme til at bade og lave vandsportsaktiviteter, hvis dette har familiens interesse. Slovakiet byder på mange søer, dæmninger og reservoirer til rekreative formål, ofte i nærheden af byen, men i en smuk natur. Vandet er rent og bliver testet hvert år. Der er ofte etableret kunstige strande med toiletter og butikker giver mulighed for at få en god kold øl eller hotdog.

Aktiv ferie i Slovakiet er en oplevelse for alle sanser og lommepengene rækker meget langt. Der er også et hav af muligheder for at holde en aktiv ferie om vinteren hvor du kan stå på ski, komme ud at køre på hundeslæde og meget mere.

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til reserveringen, er du meget velkommen til at kontakte os på enten mail eller telefon.

Venlig Hilsen
Alena og familie

Anbefalinger


Skønneste resort vi længe har boet på
Vi har rejst meget de seneste par år men dette sted var isærfantastisk. Vi følte os hjemme og havde alt inden for rækkevidde som… Læs mere


Perfekt beliggenhed i forhold til nærmest alt
Min mand og jeg elsker både at shoppe på fremmede markeder men også de historiske serværdigheder  er en yndet beskæftig… Læs mere


Mine 2 drenge har fået deres livs eventyr
Vi har været yderst tilfredse med dels lejligheden som har absolut alt i inventar men specielt også den døgnåbne reception h… Læs mere


Vi kommer igen – kan klart anbefales
Vi har haft en skøn ferie og Alena har været så sød og behjælpelig med alle vores spørgsmål… Lejligheden er placeret i et smørhul… Læs mere