Transport info & lovgivning

Kør bil fra Danmark til Slovakiet og læs mere om de gældende færdselsregler på de slovakiske veje

Døgnreception

Kør selv ferie

Moderne motorvej

10 timers kørsel

Trafiklovgivning i Slovakiet

Sikkerhedssele er påbudt alle passagagerer. Højeste tilladte hastighed i byerne er 50 km/t, landeveje 90 km/t og motorveje 130 km/t.
Promillegrænsen for bilister er 0,0. Der er forbud mod mobiltelefoni under kørslen – håndfri telefon er dog tilladt. Vær desuden opmærksom på reglerne for barnesæder. Nærlys er påbudt i perioden 28.10 – 31.03.

Tilpas kørslen efter omgivelserne. Ikke alle veje er i samme stand som i Danmark. Der er hyppig byggeaktivitet på veje og huse. Specielt ved jernbaneoverskæringer anbefales forsigtig færdsel. I tilfælde af ulykker skal politiet skal underrettes – de sørger for at der bliver udarbejdet en ulykkesrapport. Ved synlige skader på bilen skal der i rapporten fremgå om der er noget at indvende mod udrejse.

Det anbefales kun at parkere på overvågede p-pladser, i garager eller i carporte. Hvis dette ikke er muligt, anbefales at der installeres synlige foranstaltninger mod tyveri.
Lad ikke værdigenstande og penge eller kreditkort blive liggende i bilen.
I Slovakiet er en motorvejsvignette nødvendig for kørsel på motorveje eller motortrafikveje. Vignetten kan købes ved grænsen, på posthuse eller på enkelte tankstationer.

1 liter blyfri benzin koster i Slovakiet ca. 1,4 €. Slovakiet (vignette påbudt hele året): 15 dage 10 € (forbehold for ændringer)

Det anbefales at benytte snekæder i alle bjergområder om vinteren. Snekæder kan købes på destinationen, men udlejes kun sjældent.

National automobilhjælp: Slovakiet: NAMK 18123 / 18154

 

Kør BIL fra Danmark til Slovakiet

  • Sprog: Slovakisk og engelsk som 1. fremmedsprog
  • Hurtigste vej fra Sjælland er via Gedser- Rostock til Berlin- Cottbus – Katowice og derfra til Slovakiet, alternativt Gedser- Rostock til Berlin – Prag – Brno og derfra til Slovakiet, begge ruter er på motorvej det meste af vejen. Fra Jylland er hurtigste rute via Hamborg – Berlin – Cottbus – Katowice og derfra til Slovakiet. Husk at Polen har indført motorvejsafgift på alle de nye motorveje, man kan betale med kredit kort og Zloty og det er en meget billigt afgift ca. 20 dkk. for 3 timers kørsel.
  • Hvis man ikke ønsker at køre hele vejen i ét stræk er gode stop-over muligheder i historiske byer med gode indkøbsmuligheder og mange seværdiheder: Prag, Dredsen, Wroclaw eller Krakow
  • Motorvejafgift, hastighed i by 50 km/t, landevej 90km/t og motorvej 130 km/t
  • Internationale lufthavne: Bratislava 164 km, Poprad 90 km og Kosice 240 km

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp til reserveringen, er du meget velkommen til at kontakte os på enten mail eller telefon.

Venlig Hilsen
Alena og familie